Single Blog

Hilde (Mentor)

Na een bericht van Mentoring@Work op LinkedIn, heb ik me begin 2019 aangemeld als mentor voor anderstalige werkzoekenden en zat ik enkele weken later in de eerste speeddate met kandidaten. Die speeddates zijn telkens toffe avonden, gevuld met interessante contacten. En dan heb ik het zowel over de werkzoekenden als over de collega-mentoren.

Elke begeleiding verloopt anders en elke werkzoekende heeft andere verwachtingen van mij als mentor. De sector van de lokale besturen is me heel vertrouwd, maar voor mijn mentees zoek ik ook in andere sectoren mijn weg. Voor de begeleiding van Ivana ligt de focus op mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.

Ivana heeft een diploma Master European Law van Maastricht University. Wij leerden elkaar kennen op de speeddate van februari en door de coronacrisis hebben wij sindsdien niet meer kunnen  fysiek afspreken maar houden we contact via telefoon, whatsapp en e-mail.

Ivana heeft de UHasselt al kunnen overtuigen voor een stage op het studentensecretariaat, meer bepaald het onthaal en de begeleiding van buitenlandse studenten. Door de huidige situatie kan de stage weliswaar nog niet aangevat worden maar Ivana blijft niet stil zitten. Ze laat geen enkele kans onbenut om te solliciteren en staat zij te popelen om aan het werk te gaan en haar bijdrage te doen tot een rechtvaardige samenleving.

Comments (0)

         
© Copyright 2024 - Mentoring@work